Robodock is een uniek internationaal festival voor robotica, spektakeltheater, vuurshows, multimedia, design en industriële installaties. De robot staat centraal als ultieme toepassing van innovatie in technologie. Alle kunsten komen echter aan bod in de Robodock wereld: Beeldende kunst, theater. muziek, dans, multimedia, acrobatiek, circus en performance. De kracht van Robodock ligt in de onvoorspelbare combinatie van disciplines in bijzondere surreële en theatrale setting.
Robodock vertegenwoordigt een groot internationaal netwerk van toonaangevend kunstenaars, ontwerpers, uitvinders, ambachtslieden en activisten die in samenwerking met performers en theatermakers bijzondere totaalspektakels ontwikkelen. De inrichting van de locatie met gerecyclede industriële materialen is belangrijk onderdeel van de signatuur van Robodock.
Naast festivalorganisator is Robodock ook producent van beeldende kunst installaties en voorstellingen zoals de spectaculaire Fenix Opera en de sprookjesachtige theatrale tocht van de Robonights. De vrijheid om te kiezen tussen wisselende artistieke formats maakt Robodock tot een culturele kameleon welke zich aan elke bijzondere omgeving, locatie of gebouw kan aanpassen.
VANAF 1998 is Robodock uitgegroeid van klein idealistisch vrijplaatsfestival gegroeid tot een volwaardig, internationaal, multidisciplinair kunst- en technologiefestival dat haar gelijke in de wereld niet kent. In haar grootste gedaante enkele tienduizenden bezoekers uit meer dan 30 landen.
Robodock vindt vaak plaats in “brownfields”, als verlaten havengebieden. Vaak zijn dit industriele locaties als scheepswerven, pakhuizen, loodsen of lege fabrieken Het festival levert op spectaculaire wijze een positieve bijdrage aan de publieke herwaardering van dit soort locaties en gebouwen en zet deze daadkrachtig op de (internationale) kaart. Locaties als de Silodam, de NDSM-werf en het ADM-terrein in Amsterdam zijn voorbeelden hiervan. Dankzij de pioniersfunctie van Robodock zijn dit nu aantrekkelijke vestigingsplaatsen geworden voor commerciële creatieve bedrijven en stadsontwikkeling.
Robodock initieerde formeel in 1998 het Broedplaatsenbeleid maar is er altijd vrij van gebleven. Robodock is nu wederom op zoek naar een nieuwe duurzame vestigingslocatie in de Amsterdamse metropool regio of daar buiten. Indien u een mooie locatie weet? Laat het ons weten op art@robodock.org